Søg i denne blog

fredag den 20. april 2012

Tom Yum...

...eller hjemmelavet økologisk rød karry suppe, med rejer, serveret med ris....Denne minder, i smagen og duften, meget om de tom yum supper man får serveret i Thailand, men det er egen opskrift, og den er ikke speciel stærk, da ungerne skal kunne spise med. Alle ingredienser er økologiske bortset fra rejerne og citrongræsset, og suppen kan varieres i det uendelige, i smag, styrke og indhold af grønt, dette er bare grundsuppen, og som vi spiste den i går. Ingredienser: 1 spsk kokosolie, 3 fed hvidløg, 2 tsk rød karry pasta, 1 ds hk. tomater, 3 tsk herbamaresalt, 1 stor spsk revet frisk ingefær, 1 stængel citrongræs(hvis man banker citrongræsset med en kødhammer før brug, frigiver den mere smag), 1 ds. kokosmælk, 1/2 pk. friske champignon, 1 pose halvoptøet tigerrejer. Pynt og ekstra smagsgivere; frisk koriander og hakket chili. Start med at svitse de pressede hvidløg og karryen i kokosolien i et minuts tid. Herefter tilsættes de hakkede tomater, som får et opkog. Så kommes citrongræs, ingefær og herbamare i, inden champignonerne, kokosolien, og tilsidst rejerne. Smag til og tilsæt evt. mere ingefær og salt afhængig af smag. Server med ris og drys med koriander og hakket chili.

7 kommentarer:

  1. Fedt, at du deler dine lækre opskrifter. Tror vi skal prøve denne i aften, elsker rød karry pasta. Fortsat god weekend til jer ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, i lige måde. Jeg er også helt vild med karry, og rød karry pasta er bestemt en af favoritterne.

      Slet
  2. ser simpelthen så godt ud - det giver nok et suoer boost til imunforsvaret efter al den sygdom :) god weekend - mette

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak-Det håber jeg virkelig...God weekend til dig også:)

      Slet
  3. super - ikke suoer (altså nogen gange går det for stærkt)

    SvarSlet
  4. Jeg elsker Tom Yum, selvom jeg aldrig har spist den i Thailand, så er der røget anseelige mængder indenbords på www.lilys.ch

    Jeg skal helt klart have prøvet din version!

    SvarSlet
  5. Det lyder rigtig lækkert! Tror opskriften skal prøve herhjemme også :) www.evafrederiksen.blogspot.com

    SvarSlet