Søg i denne blog

tirsdag den 17. april 2012

Grissini.

Vi er gået i sundhedsmode, og efter at have bagt en pæn slat kager og pizzaer, på det seneste, kan jeg ikke bare sådan uden videre stoppe med at bruge ovnen, så nu bager jeg tørre brød...kiks, knækbrød og grissinier, alt der bliver bagt er økologisk og uden sukker. Det her er min indtil videre bedste opskrift på de grissinier vi spiser rigtig mange af i øjeblikket, til supper, salater, og som snack med miso, hummus, o.l. Hjemmebagte økologiske grissini: * 20 g gær * 2½ dl lunkent vand * 3 dl hvedemel * 3 dl speltmel eller grahamsmel * 5 spsk sesamolie eller olivenolie * 2 spsk urtesalt (herbamare) * drys: gomashio (sesamsalt)/havsalt/rosmarin. Opløs gæren i det lunkne vand og rør halvdelen af melet i. Bland salt, olie og resten af melet i og ælt det til en let dejkonsistens. Lad dejen i 20 minutter. Indstil ovnen til 200 grader. Del dejen i 2 stykker og rul den ud til en firkant på ca 20x20 cm. Pensl med vand, og strø 'drysset' over. Skær dejen ud i max. 1 cm brede stænger med eksempelvis en pizzaskærer. Sno stængerne let og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i 10 minutter. De bages i ovnen i ca 18 minutter til de er gyldne og sprøde. VIGTIGT! Sluk ovnen og tag stængerne ud. Læg stængerne på bageristen, og stil risten ind i ovnen igen i ca en halv time i eftervarmen. Sæt noget i klemme i lågen, så der kommer luft derind. Denne proces sikrer, at stængerne er helt tørre – også inde i midten. Gem stængerne i en lufttæt beholder eller plasticpose, så kan de holde sig i dagevis.

2 kommentarer: