Søg i denne blog

tirsdag den 17. april 2012

Spicy tomatsuppe med rejer.

Jeg elsker supper, tror faktisk, jeg kunne spise det hver dag, men sådan har F det ikke, så en ugentlig suppedag, er hvad jeg kan strække den til. Idag fik vi en af yndlings-supperne; Spicy tomatsuppe med rejer. Jeg brugte: 1 flaske mosede tomater fra urtekram, 0,5 l. vand, 1 spsk gurkemeje, 2 fed hvidløg, 1 stor spsk kokosolie, ca. 200 g. let optøede rejer, 1,5 spsk herbamare urtesalt, 2 tsk. æblecidereddike, 1 tsk. karry, 1 spsk. sriracha hot chili sauce. Man starter med at svitse gurkemeje, karry og hvidløg i kokosolie i en gryde, i et par minutter. Herefter kommes de øvrige ingredienser i gryden, bortset fra rejerne. Suppen koges op og simrer efterfølgende i en halv time, hvorefter rejerne kommes i og koges med i 5-10 minutter. Inden servering toppes suppen med et godt drys frisk koriander. Vi spiste de føromtalte grissinier til suppen, det var super lækkert.

7 kommentarer:

 1. Jeg elsker ogsaa supper, alle slags :-) Men specielt tomat suppe. Denne her maa proves, lyder super laekker. Tak for et godt tip.

  Kh Kathrine

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, og at den er super nem og hurtig at lave er jo endnu plus:)

   Slet
 2. Uhmn jeg er også suppe-fan! Især de hurtige med masser af smag - og her mener jeg ikke dem i frostposer. Det er jo så nemt at bikse en lækker, cremet suppe sammen selv!

  SvarSlet
  Svar
  1. Præcis, og så er denne smækfyldt med vitaminer:)

   Slet
 3. Hvor lyder det lækkert. Jeg er også helt tosset med suppe, og det er resten af familien heldigvis også ;) må prøve din opskrift. Ha' en dejlig dag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Indimellem bytter jeg rejerne ud med små øko-bogstavsspaghettier, det er ungerne helt tosset med...:) Også god dag til dig.

   Slet