Søg i denne blog

tirsdag den 12. juni 2012

Sunde vafler.

Jeg har altid været en stor pandekage-bager. De sidste år, har det været sunde pandekager jeg har lavet, men efter at have fulgt Anne Au Chocolat på instagram, og set på hendes fantastiske morgenmadsvafler, spirrede lysten til selv at komme i gang med sunde morgenmads vafler til børnene, og det kan jeg se Valdemarsro også laver. Hermed min opskrift på vores sunde morgenmads vafler. DU SKAL BRUGE: 1 modne banan, 3 æg, 1,5 dl havregryn, 1 dl grahamsmel/boghvede/speltmel/rismel, 1/2 tsk salt, 1,5 tsk. kardemomme, evt. 1 tsk. agave sirup, 1 dl. mandelmælk/rismælk. Varm vaffeljernet op imens du moser bananen, og pisker den sammen med æg, havregryn, mel, salt, kardemomme, sirup og mælk. Jeg bruger hvad der svarer til en overfyldt deciliterkop dej pr. vaffel. Server straks med lækker, sund topping. Jeg bruger rå lakridspulver, frysetørrede hindbær, æblemos, agavesirup, friske bær eller en klat sukkerfri syltøj.

13 kommentarer:

 1. Nøøj, hvor ser det godt ud! Jeg må på jagt efter et vaffeljern, så jeg også kan få lækre vafler til morgenmad

  SvarSlet
  Svar
  1. Mit er bare sådan et billigt et fra føtex:)

   Slet
 2. Mums, det ser sgu lækkert ud! Den skal jeg lige huske.. Ved du hvad den laver jeg med det samme, det bliver eftermiddagsvafler herhjemme ;)

  SvarSlet
 3. jeg må ha fingrene i et vaffeljern- det SKAL vi da ha' herhjemme :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er simpelthen et børnehit uden lige, og supernemt at lave om morgenen, mens man alligevel står og laver madpakken:)

   Slet
 4. Mmmm - jeg har faktisk ikke lavet vafler i snart 5 år. Mit vaffeljern duede ikke til induktion. Måske jeg skulle få mig et nyt?

  SvarSlet
  Svar
  1. Mit er bare sådan et elektrisk et, ikke så flot, men super nemt og praktisk!

   Slet
 5. Det ser lækkert ud, den opskrift må prøves! Herhjemme har vi ikke noget vaffeljern - købte et billigt et der stank så ubeskriveligt dårligt, at det røg ud igen med det same - så vi laver istedet mini pandekager.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ejj, hvor irriterende! Det gode ved vafler er ellers at man slipper for at branke dem i smørret. Mit jern er også et billigt et, men super godt-og lugtfrit!!

   Slet
 6. Har prøvet at bage vaflerne her til morgen. NØJ hvor er de altså bare gode! :-) Og nemme!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg glad for at høre. De er nemlig meget nemme, jeg laver dem tit samtidigt med madpakkerne:)

   Slet
 7. Supergode - må jeg dele opskriften på min blog? Er nemlig på sukkerfri kost, og vil gerne give en så god opskrift videre til andre, som inspiration til at leve sundere :)

  Min blog er her: zigzaglyn.blogspot.com

  SvarSlet