Søg i denne blog

søndag den 24. juni 2012

Grov hummus med koriander.

Ingredienser: 3 dl kikærter 2 fed hvidløg ½ dl olivenolie 2,5 spsk. citronsaft ½ tsk. stødt spidskommen 1 tsk. tahin (sesampasta) salt, peber og en lille håndfuld frisk koriander, skåret i stykker. Sådan gør du: På første dagen lægges kikærterne i en skål og dækkes med vand. Læg noget over skålen og stil den i køleskabet i min. 10 timer. Dagen efter hældes kikærterne i en sigte og skylles med koldt vand. Put dem i en gryde og fyld vand i, så det dækker kikærterne. Læg låg på, sæt gryden på kogepladen og skru helt op for varmen, indtil vandet koger. Skru lidt ned for varmen, let eventuelt lidt på låget og kog kikærterne i 1 time. Når kikærterne er kølet af, blendes de med hvidløg, olie, citronsaft, spidskommen, tahin og koriander. Tilsæt eventuelt mere citronsaft eller lidt vand, hvis du synes, hummusen er for fast, og smag til med salt og peber. Opbevar i en lufttæt beholder i køleskabet og spises i løbet af et par dage.

2 kommentarer:

  1. mmh, den skal altså prøves! jeg mangler nemlig lidt nyt til majsgaletterne;) og jeg har aldrig smagt med korianer i før.

    SvarSlet
    Svar
    1. De sidste par dage er jeg gået helt amok i hummus, og prøvede også at lave den i en lidt tyndere variant, der nok er mere æstetisk, men jeg kan bedst lide den grov. Er også blevet glad for at tilsætte lidt cayennepulver så den bliver lidt stærk, det er altså også godt..:)

      Slet