Søg i denne blog

torsdag den 14. juni 2012

Sunde pandekager.

Efter at have skrevet om vaflerne, fik jeg også lyst til at dele min gode, gamle opskrift på de sunde pandekager, mine børn nærmest er vokset op på.. De er gode til morgenmad, i madpakken, som stabiliserende eftermiddagssnack og som sund dessert! Jeg bruger kun økologiske råvarer, men det behøves selvfølgelig ikke! MAN SKAL BRUGE: 2 håndfulde havregryn, 2 håndfulde grahamsmel, 2 håndfulde speltmel eller kamutmel el.lign., 2 æg, 1/2 tsk. salt, 1 tsk. vanillepulver, 4 dl. rismælk, samt kokosolie eller et smørbart blandingsprodukt. JEG STARTER MED AT KOMME ALLE TØRDELENE I SKÅLEN, OG BLADER GODT. HEREFTER TILSÆTTER JEG ET ÆG AF GANGEN, OG AFSLUTTER VED AT PISKE GODT MENS JEG HÆLDER MÆLKEN I, STILLE OG ROLIGT. JEG STEGER SOM REGEL I KOKOSOLIE, MEN NÅR DET SKAL VÆRE EKSTRA LÆKKERT BRUGER JEG ET BLANDINGSPRODUKT. Der er uendelige variationer af denne grundopskrift. Hvis man bruger mindre mælk, bliver pandekagerne tykkere og bedre velegnet til fx. madpakken. Hvis man gerne vil have noget der minder om amerikanske pandekager tilsætter man en teskefuld bagepulver og laver dem mindre i størrelsen. Hvis man gerne vil have dem sødere, kan man tilsætte en teskefuld agave sirup, men jeg synes egentlig at de er lækre som de er, og så søder jeg med toppingen, hvor jeg bruger æblemos, agavesirup, Fiordifrutta marmelade, som er sødet med æblesaft istedet for sukker, friske bær, raw chokoladesmør og meget andet:)

8 kommentarer:

 1. Endnu en rigtig god og lækker opskrift! Du har da bare en masse lækkerier gemt oppe i ærmet og det er dejligt, at du vil dele..

  SvarSlet
 2. De skal da prøves.. Lækkert! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er som sagt bare en grund opskrift, der kan varieres i det uendelige:)

   Slet
 3. Uhm, de lyder lækre - og dejligt med et godt tip til madpakke og eftermiddagssnack:-) Det kan godt være en udfordring nogle gange at finde på nye overraskelser!

  Og så elsker jeg hjerteformen!:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak-Det er nemlig godt at have noget til den der eftermiddagssult!

   Slet
 4. Jeg elsker pandekager. Og isär de sunde. Mums!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er noget af det letteste og lækreste lige at hive ud af skabet:)

   Slet