Søg i denne blog
fredag den 22. juni 2012
Nemme sunde morgenmadsboller.
INGRDIENSER:15 G. GÆR, 1/2 L. KOLD GRØN THE(JEG BRUGER SOM REGEL EN REST FRA DAGEN), 400 G. ØKO HVEDEMEL, 1,5 TSK. HIMALAYASALT/ELLER HVAD MAN HAR, 1 TSK KARDEMOMME, OG 200 GR. HAVREGRYN. Fremgangsmåde: Rør gæren ud i vandet, tilsæt mel, salt, kardemomme og havregryn. Bland det hele godt med en gaffel. Dejen er stadig meget klistret, og skal ikke æltes med fingrene. Saml dejen og drys med mel. Dæk den godt med film, og sæt den i køleskabet natten over. Når du står op, tændes ovnen på 275 grader, og du former 10-15 boller, enten med en ske dyppet i vand, eller med våde fingre. Drys med hvedemel på toppen, og bag bollerne først i 8-10 min. ved 275 grader, hvorefter 15-20 minutter ved 210-225 afhængig af ovntype.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Dem vil jeg prøve! De lyder gode :-)
SvarSletTak, de er super gode og meget, meget nemme-og så kan man jo tilsætte andet mel efter behov:)
SletSjovt, med the i ... det har jeg aldrig set før.
SvarSletJa, ik'? Det er fordi, flere videnskabelige forsøg har påvist, at antioxidanter fra rosmarin og grøn te kan mindske indholdet af det giftige akrylamid i bagværk, hvis
Sletdet blev tilsat dejen inden bagning.
Slurp, er lyden, der kommer ud af Haralds mund som han ser billedet :)
SvarSletNåhrr, du er sød!
Sletmmh, hvor lækkert - jeg må prøve dit tip med grøn te:)
SvarSletDu må meget gerne melde tilbage hvad du synes?:)
SvarSlet1000 tak for opskriften, de maa helt sikkert afproves, vender tilbage med resultatet :-) x
SvarSletJeg håber I kunne lide dem:)
SletSå fik jeg bagt dine sunde morgenboller, og UHM hvor de var lækre! :-)
SvarSletTak, hvor er det dejligt at høre!
Slet