Søg i denne blog

fredag den 22. juni 2012

Nemme sunde morgenmadsboller.

INGRDIENSER:15 G. GÆR, 1/2 L. KOLD GRØN THE(JEG BRUGER SOM REGEL EN REST FRA DAGEN), 400 G. ØKO HVEDEMEL, 1,5 TSK. HIMALAYASALT/ELLER HVAD MAN HAR, 1 TSK KARDEMOMME, OG 200 GR. HAVREGRYN. Fremgangsmåde: Rør gæren ud i vandet, tilsæt mel, salt, kardemomme og havregryn. Bland det hele godt med en gaffel. Dejen er stadig meget klistret, og skal ikke æltes med fingrene. Saml dejen og drys med mel. Dæk den godt med film, og sæt den i køleskabet natten over. Når du står op, tændes ovnen på 275 grader, og du former 10-15 boller, enten med en ske dyppet i vand, eller med våde fingre. Drys med hvedemel på toppen, og bag bollerne først i 8-10 min. ved 275 grader, hvorefter 15-20 minutter ved 210-225 afhængig af ovntype.

12 kommentarer:

  1. Dem vil jeg prøve! De lyder gode :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, de er super gode og meget, meget nemme-og så kan man jo tilsætte andet mel efter behov:)

      Slet
  2. Sjovt, med the i ... det har jeg aldrig set før.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, ik'? Det er fordi, flere videnskabelige forsøg har påvist, at antioxidanter fra rosmarin og grøn te kan mindske indholdet af det giftige akrylamid i bagværk, hvis
      det blev tilsat dejen inden bagning.

      Slet
  3. Slurp, er lyden, der kommer ud af Haralds mund som han ser billedet :)

    SvarSlet
  4. mmh, hvor lækkert - jeg må prøve dit tip med grøn te:)

    SvarSlet
  5. Du må meget gerne melde tilbage hvad du synes?:)

    SvarSlet
  6. 1000 tak for opskriften, de maa helt sikkert afproves, vender tilbage med resultatet :-) x

    SvarSlet
  7. Så fik jeg bagt dine sunde morgenboller, og UHM hvor de var lækre! :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, hvor er det dejligt at høre!

      Slet