Søg i denne blog

fredag den 29. juni 2012

Skybrud.

Igår aftes fik jeg et skybrudsvarsel fra Falck, og det er noget der kan få min puls i galop-Sidste sommer blev vi fanget midt i skybruddets øje... Vi stod nede på Roskilde festivalen og så de mest vanvittige skyer trækker ind over, og besluttede at jeg skulle køre hjem i sikkerhed med ungerne...troede jeg. Allerede da vi nåede til Tåstrup kunne jeg stort set ikke se motorvejen, pga massiv regn og hagl. Da vi nåede Valby var der ikke bare aquaplanning, men flere steder gav hele bilen slip og lod sig flyde på vejen,og jeg troede ikke, vi ville kunne nå hjem uden uheld. Samtidigt turde jeg ikke parkere bilen, da jeg var bange for at andre ville ramme ind i os. Vi nåede ind til Istedgade hvor vejret var værre end nogensinde, det lynede, tordnede, og der var ingen udsyn for det voldsomme regn, og hagl på størrelse med femkroner knaldede mod ruden. I krydset mellem Gasværksvej og Istedgade lige foran os, sprang alle kloakdækslerne op, og alle de biler der holdt foran os havarerede på kryds og tværs, så jeg måtte køre op på fortovet og dreje om hjørnet. Her kunne vi ikke komme videre, vandet var nu halvt oppe på siden af dørene i bilen, og jeg måtte slukke motoren på bilen og blive holdende. Heldigvis holdt vi mellem et vejskilt, et vejrarbejdsskilt og muren til skolen, så selvom bilen skvulpede rundt, stod vi nogenlunde i spænd. Da vi havde siddet i bilen yderligere et kvarter, og vejret fortsatte, blev jeg nervøs, nu var vandet lige under dørhåndtaget på ydersiden af bilen, og den begyndte at tage vand ind. Telefonnettet, og elektriciteten var gået ned, så jeg kunne ikke finde ud af om det ville fortsætte, så jeg så ingen anden udvej end at springe ud i lortevandet med ungerne i favnen. Heldigvis havde jeg Vegas gamle bæresele liggende i bilen, så hun blev spændt fast. Med Vincent på armen og Viggo i hånden, fik vi presset døren op og sprang ud i lortet. Det var så uhyggeligt at gå der i vandet, som gik mig op over lårene og Viggo lige på maven. Vi vidste ikke hvor kloak-hullerne var. Lynene stod omkring os og der var meget strøm i vandet. Jeg var så nervøs for om Viggo skulle falde i det beskidte vand, og på et tidspunkt flød både en rotte og en kanyle forbi os..Men vi fik kæmpet os op til den højere ende af Gasværksvej og hjem i sikkerhed, og bad.. Der gik kun yderligere en time, så stoppede det-Men derfor har jeg det lidt svært nu, med tunge regnskyl..Klippet herunder er fra netop Istedgade/Gasværksvej, dog efter regnen er stoppet og en del af vandet tyndet ud, men det er vores blå Volvo der holder bagved taxaen i de første klip..

12 kommentarer:

 1. Kan rigtig godt forstå, du er lidt på vagt nu! Hvor lyder det bare uhyggeligt.

  Vi var heldigvis lige nået tilbage i lejligheden, inden gaderne blev for oversvømmede, men det var stadig skræmmende at kigge ud på. Jeg tænker, det må have været en ekstra hård oplevelse for dig, fordi du havde børnene med - man er så sårbar så. Men hvor er det også sejt kæmpet af dig. Jeg kan godt li' når man finder sin indre løvemor frem;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak:) Sjovt også at høre din historie om skybruddet, det var sgu en vild omgang!

   Slet
 2. Jeg kan lige fornemme panikken i mor-hjertet! Man vil passe på alle sine unger, uanset hvad. Håber ikke regnen de har lovet i dag bliver lige så voldsom.

  Under skybruddet sidste år, fejrede vi 2 x 30 år fødselsdag i et stort telt i haven. Teltet holdt tørt (stod på den høje del af grunden), og jeg iførte mig mine hunters og hentede drikkedevarer til gæsterne. Det var den eneste måde det kunne ske tørskoet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Heldigvis blev det jo ikke rigitg til skybrud i København idag:) Jeres fest lyder da som en af dem man altid vil huske?

   Slet
 3. Puha.. En mega angstprovokerende katastrofe oplevelse i bil og alene og med 3 børn.. Du er famer sej! OG vildt at have gennemgået alene, og at det slet ikke var sket noget tilsvarende på på Roskilde. Godt at I ikke blev syge. Klarede du det uden at græde og panikke og hvordan klarede du at børnene ikke blev (alt for) bange?
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg panikkede overraskende nok ikke (synligt i hvert fald..), men jeg var mega bange, og Viggo får også panik hver gang det trækker op til stort regnskyl nu, den oplevelse var lige vild nok for ham..Apropos Roskilde, kommer I derned?

   Slet
 4. Føj for en oplevelse. Den slags har det med at blive i en lang tid frem. Jeg erglad for, at der ikke skete personskader og så håber jeg, at vejret skåner jer i år :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg var også bare meget lykkelig for at nå helskindet hjem med alle ungerne. Tilgengæld var det ikke særlig sjovt at bruge de næste par dage på at tømme bilen for vand...

   Slet
 5. Hold da op, det lyder helt vildt. Jeg tror nok lige at jeg var gået i panik :) Her i Sønderjylland var slet ik rigtig mærket af det. Hverken sidste gang eller denne gang. Lige bortset fra hamrende regn på vinduerne og rumlende torden i nat....

  SvarSlet
  Svar
  1. Sidder også her og nyder den torden der er her nu-det er jo hyggeligt når man er indendørs og det ikke er værre end det?

   Slet
 6. Åh din stakkel! Og sejt klaret med alle 3 unger samlet! Jeg havde nok sat mig ned og tudet. Så vildt at se klippet her...Lua og jeg var i sommerhus og mærkede INTET til det ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var helt skørt, har aldrig oplevet noget lignende, og klippet her er som sagt først fra bagefter, hvor en del af vandet allerede er drænet væk!

   Slet