Søg i denne blog

torsdag den 8. marts 2012

Det er ikke den dybe tallerken, men det er lykke..

..at lave sin egen modellervoks:) Jeg fandt opskriften i Sif Orellanas bog 'krudtugler og kanelsnegle' for 5 år siden. Bogen har vi desværre mistet, så nu laves det på slump, men den bliver god, og jeg tror også nogenlunde det er hendes måleenheder. Vi køber ikke længere modellervoks for denne holder ca 3 måneder i fx lufttætte patentglas, og på det tidspunkt er farverne alligevel så sammenblandet, at der skal nyt til. Det er super nemt at lave. Modellervoks opskrift; 5 dl. mel, blandes med 2 dl salt, 2 spsk citronsyre, 1 spsk solsikkeolie, og 5 dl. vand i en gryde, som bringes i kog, og røres i konstant i ca. 3 minutter. Gryden tages så af blusset og køles af, modellervoksen virker meget fugtig, men det ændrer sig når den bliver kold. Jeg putter derefter forskellige æteriske olier og farver i, fra gang til gang, for at stimulere børnenes sanser. Idag havde vi kun rød frugtfarve tilbage, så det blev til to klumper, en hvid, og en rød, den ene med peppermynteolie, den anden med lemongræsolie. 

8 kommentarer:

 1. Fed ide med duftene, det vil jeg prøve, når vi skal fremstille modeller næste gang.

  Tak for tippet.

  Kh.
  Carina

  SvarSlet
 2. det er da smart! Det har jeg aldrig tænkt på, og er ikke meget for at købe det meget parfumerede snask i butikkerne!

  SvarSlet
 3. Selv tak:)-Jeg tror også det er noget grimt snask-det købte, og det er virkelig let at lave, man skal ikke blive skræmt af den lidt fugtige konsistens i starten, det ændrer sig-og det holder virkelig godt-og dufter skønt, hvis man tilsætter nogle yndlings olier:)

  SvarSlet
 4. Skønne skønne børn du har, Vibeke!

  SvarSlet
 5. Fed idé, så slipper man også for alt det grimme kemi og ungerne bliver underholdt også når man laver det og de får lov at være med i køkkenet. Det er mærkeligt med den bog, krudtugler og kanelsnegle, jeg fik den for nogle år siden og mistede den desværre på mystisk vis. Så fik jeg en ny af min mor og den er sørme også væk. Jeg har alle mine andre kogebøger, forstår det simpelthen ikke :) Ha' en god dag! /Marie

  SvarSlet
 6. *Anette; Tak, jeg er også meget glade for dem, børnene altså, og ros er altid meget kærkomment;) *Marie; Det er jo en skøn bog, og jeg har faktisk også mistet den af to omgange..Det var da mystisk-Jeg tror heldigvis jeg har fået læst det, jeg skal i den, så den bliver nok erhvervet igen:)

  SvarSlet
 7. Det ser virkelig hyggeligt ud-bedste hilsner en fast læser, Malene

  SvarSlet
 8. Krea-projekter i børnehøjde tiltaler mig så meget mere end, pæne, pæne projekter hvor kun mor kan være med, ellers skal de være ret hurtige at lave:)

  SvarSlet