Søg i denne blog

mandag den 27. februar 2012

En virkelig god dhal.


Min ungdoms fascination af og rejsen i Indien skinner stadig tydeligt igennem i mine yndlingsretter. Dhal står øverst på listen, og jeg laver den med forskellige grøntsager og krydderier fra gang til gang, idag blev den således; 2 store spsk. kokosolie varmes i en gryde, 1 tsk. gurkemeje og 1-2 tsk. karry tilsættes og bruser op. Herefter kommes 2 dl røde linser i, og simrer et minuts tid. Derpå tilsættes 5 dl vand, 3 spsk. urtesalt, 1 fed hvidløg (revet), og 1 spsk revet ingefær. Det hele småkoger i 10 minutter, hvorefter der kommes 3 kartofler i småtern i, samt en stor gulerod også i småstykker.'Suppen' simrer videre i endnu 10 minutter, eller indtil kartoflerne er møre, hvorpå det er klar til servering med ris, naan-brød eller chapati. Idag blev det spist med brune ris og chilisauce:)

3 kommentarer:

 1. uhmm jeg elsker den slags mad. De linser du putter i er de helt "ukogte" i forvejen?? Synes mine plejer at skulle have længere for at blive bløde?

  KH

  SvarSlet
 2. Det er de helt ukogte røde split linser fra Urtekram, de skal kun koge 15-20 min. for at at blive møre, og jeg bryder mig ikke om at overkoge og miste for mange vitaminer-Jeg smager selvfølgelig og tjekker både linser og kartofler er klar, men det plejer at passe:)

  SvarSlet
 3. Jeg elsker Indisk mad, Vi er saa heldige at det 'naermest' er national spise her i UK, saa der er altid et kaempe udvalg af Indiske resturanter. Vi faar indimellem en 'take away' fra den lokale, kvaliteten er SUPER og det er rimeligt i pris :-) Min favorit er Rogan Josh :-) Min mand laver indimellem hjemme lavet curry i weekenden og det er selvfolgelig endu bedre, men tager som regel lang tid naar man starter fra bunden. Din opskrift paa Dhal maa proves, den er til at overskue i hverdagen.

  Kh Kathrine

  SvarSlet