Søg i denne blog

onsdag den 22. februar 2012

International pandekagedag!

I tirsdags var det international pandekagedag, og næst efter suppe, er det den varme favoritspise herhjemme(sådan en 2-3 gange om ugen..) Jeg har lavet pandekager i alle afskygninger siden jeg i 2. klasse selv begyndte at gå hjem efter skole, og aldrig spiste min madpakke, så jeg var altid meget sulten når jeg kom hjem, og oftest lavede jeg pandekager!! Så hvordan vi i år kunne glemme den dejlige pandekagedag, forstår jeg ikke, men i hvert fald rådede vi bod igår.. Vi lever jo for det meste sundt nu, så her følger opskriften på de lækre, sunde pandekager vi lavede; 100 g. hvedemel blandes med 50 g. rugmel, 50 g. grahamsmel, 50 g. havregryn, en smule salt, 3 æg, ca 5 dl. rismælk, kardemomme og lidt gurkemeje, lad dejen 'hvile' ca 20 min. og steg så løs i kokosolie. Børnene elsker at spise deres varme pandekager med semi-frosne jordbær i, og agave sirup, lidt skørt måske, men det er et sikkert hit herhjemme...

4 kommentarer:

 1. Det lyder som en super lækker opskrift!! De skal også prøves her hjemme :) tænker at rismælk kan erstattes af soyamælk med vanille for at sødme dem lidt!? Mmm det kommer vist an på en prøve!!

  SvarSlet
 2. Ja, det kan man sagtens, det er kun fordi vi efterhånden bare bruger rismælk og mandelmælk til alt. Hvis man bruger godt med kardemomme, kan man ikke smage sukkeret mangler-og så topper man det med alt muligt lækkert:)

  SvarSlet
 3. Det lyder som en helt vild laekker opskrift, den skal helt sikkert proves. Her i UK fik vi ogsaa spist pandekager paa 'Pancake Tuesday' men vores var lidt mere 'almindelige' lavet af ren hvedemel, œg og mandel maelk. Men vi steger dem ogsaa i kokos olie :-)

  SvarSlet
 4. Den er god, men jeres lyder nu også lækre-jeg er bare et være sundhedsmonster!)

  SvarSlet