Søg i denne blog

mandag den 2. juli 2012

Miso suppe.

Vi elsker miso suppe og spiser det ofte. Suppen kan varieres i det uendelige, og laves rundt i verden, på meget forskellig vis. Vi laver den som regel helt enkelt; Til 5 skåle bruger vi 1-1,5 L vand, 5 g. dashi, 2 springløg, 1,5-2 skefulde misopasta, en lille håndfuld wakame-tang (den skal opblødes i koldt vand, 10-15 min. før brug), en halv blok tofu. Jeg køber som regel vores ingredienser i Helsemin, som har et stort udvalg af Clearsprings sager, som jeg primært bruger til misosuppen, da de er gode og økologiske, men man vælger jo selv hvilke råvarer man vil bruge:)
Fremgangsmåde: Bring vandet i kog, mens du tilsætter dashi og springløg. Når vandet koger, tilsættes misopastaen og koges 5-10 minutter, inden det hældes over den udskårne miso og wakame-tangen som allerede er anrettet i skålene.

2 kommentarer:

  1. Sindssygt lækkert det der! Mums elsker miso, bruger den hvide til desserter og i kartoffelmosen istedet for mælken. Fed stil på dine billeder, det minder om made in Japan :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var da også en virkelig god idé, det må jeg lige huske!

      Slet