Søg i denne blog

mandag den 9. juli 2012

Opfølgning på smear og HPV vaccine.

For pokker piger, først og fremmest tusind tak for jeres søde, fine og helt vildt betænksomme kommentarer. Efter at have ventet utålmodigt og længe, er svaret endelig kommet, og var heldigvis både negativt på HPV og celleforandringer, hvilket jeg kun har prøvet en gang før, så jeg var både overrasket og meget, meget lettet. Tusind tak også for tip om Danmarks tilskud, det er da for fedt! Jeg har besluttet mig for at få vaccinen, eller det vil sige at min søster ringede og foreslog, at vi hver især gav det til hinanden som julegave, og at hun samtidigt gennem Kræftens bekæmpelse havde fundet ud af, at hvis man er over 26 år, nu kan spare en tredjedel af prisen (1100 kr.) og få vaccinen Cervarix til 2310 istedet for 3450 kr. Samtidigt besluttede vi os for at få gjort vores slægtskema til HNPCC-registeret færdigt-for de få af jer som har læst med fra 'gamle' dage, ved I at min mor døde i 2008 af kræft, noget som giver én både angst og savn helt ind under huden, og medfører at der er nogle ting, der bliver sværere at få gjort færdige, blandt andet sådan et skema!-men ikke mere nøleri her, så efter endt sommerferie skal det afsluttes og sendes afsted, og så må vi tage de svar der kommer.

18 kommentarer:

 1. Åh Vibeke det er da fantastisk at høre! Det var en rigtig god søsteridé, kan godt forstå frygten lurer. Er glad på dine vegne og håber alt arter sig positivt fremover på alle kanter :-) ha en superfin aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, hvor er du sød! Det var VIRKELIG en kæmpe lettelse.

   Slet
 2. pyyhhaaa hvor er du heldig og så dejligt at høre! du skal da vist heller ikke mere igennem nu :( Min veninde fandt ud af for et år siden at hun have celleforandringer, men blev helt rask og siden da har jeg da bestemt tænkt mig at skulle have vaccinen. Skulle dog først være færdig med at være gravid og amme...så NU kan jeg heldigvis snart få den! vil det sige at man skal købe den gemmen kræftens bekæmpelse eller blot på apoteket? altså for at spare pengene? øv at jeg er fra 84 og ikke 83 så den er gratis ;-((
  Kram, Kira

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg følte mig også meget heldig, og sommerferien blev lige lidt ekstra god?!! Jeg går ud fra, at man skal købe den hos egen læge-det ville jeg høre ham om efter sommerferien, så skal jeg nok melde tilbage:)

   Slet
 3. Der er vist lige noget der er gået min næse forbi.. Sikke en omgang! Pyha, der er ikke noget værre end at vente på svar fra undersøgelser som på den måde kan have betydning for sit liv. Glad for at høre udfaldet og tak for tip om billigere vaccine. Det er da værd at tage med. God ide at du og din søster forærer hinanden vaccinen. Det er da en gave der har betydning! Godt I har hinanden, når I nu ikke har Jeres mor.
  Tanker herfra..

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak-Ja, vi må lige stramme op og netop passe lidt på hinanden.

   Slet
 4. SÅ GODT!
  Jeg har sendt dig et par tanker :) Og er glad for at høre at alt er okay. Hvor er det fint at dig og din søster giver hinanden den gave og hjælper hinanden med at tage fat på det der er lidt svært at få gjort :)
  Kh AC

  SvarSlet
  Svar
  1. Synes nok, jeg kunne mærke et par vibes der røg i min retning-tak:)Jeg synes også det var en vældig fin idé Helene fik, og rart at vi får lavet slægtskemaet færdigt sammen, og kommer lidt videre der.

   Slet
 5. Hvor godt at høre, at resultaterne var fredelige, så bekymringerne kunne ombyttes med lettelse!

  Tror jeg vil tage mig samme og få den vaccine. Jeg er jo lige lidt ældre end dig - får man procentvis aldersrabat ligesom hos Synoptik?

  Sender jer mange sommerkram :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak-De burde da gi' aldersrabat uden tvivl;)Og tak for sommerkram, det får vi vidst brug for, for næste uge står i regnens tegn, og det håber jeg altså ikke fortsætter..

   Slet
 6. Hvor er det fantastisk at høre - måske skulle jeg tage mig sammen og få den vaccine, for mig selv og for mine børns skyld. Men som du selv skriver har man en form for angst, når man har mistet en der stod meget nært.

  SvarSlet
  Svar
  1. Præcis-jeg har jo selv snølet den lige lovlig længe og slægtskemaet har vi haft liggende i 3 år..

   Slet
 7. Tak for dejlige nyheder.
  Har I snakket om at vaccine drengene?
  Og hvad med Vega, er hun dækket via sit vaccinationsprogram?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du sød! Vega er dækket i sit vac.program. Hvad angår drengene vil jeg lige tale med min læge om det. Så vidt jeg har hørt skulle den også have en vis forebyggende effekt på netop den type kræft min mor døde af så det er jo dobbelt grund i sig selv.

   Slet
 8. Super søsteromsorg. Smuk idé!
  Jeg har bestilt tid hos min læge, og skal selv hente vaccinen på apoteket på vejen (eller den skal hjem i køleskabet; så den bliver hentet på vejen...tænk om kæresten smider den ud...). Jeg har valgt Gardasil, da den også beskytter mod kønsvorter (og det er også den, som drenge kan få - så melder mig som testperson inden jeg overvejer at vores søn også skal ha' den) - bare lige en bemærkning til det med cervarix vs. gardasil...
  Kunne du blive testet for HPV? Det troede jeg ikke de kunne...

  SvarSlet
 9. Jeg må lige læse lidt mere om de forskellige vacciner og tale med min læge inden eg beslutter mig,men jeg er sygeplejerske så jeg kan jo egentlig selv tage den. Du må meget gerne skrive din erfaring og hvad du beslutter dig for i forhold til jeres søn? På skrivelsen fra Hvidovre Hospital stod der negativ for celleforandring og negativ for HPV, men jeg troede egentlig også der skulle en blodprøve til, men jeg ved det ikke?

  SvarSlet
 10. Jeg vender lige tilbage her. Jeg fik nemlig mit første stik igår - af Gardasil. Som samlet koster 4000 kr for de 3 stik, men jeg er medlem af Danmark, så kommer ned på de 2000 kr.
  Nåh. Men...altså...snakkede med lægen om det med drenge og Gardasil, og havde researchet lidt selv. Long story...men på apoteket havde de kun Gardasil, så jeg slap for evt. diskussion dér om Ceravix eller Gardasil. Hun lod også som om at der kun er Gardasil i DK hvis man vælger det offentlige (men hos privat udbyder kan du få begge). Så jeg Gardasil.
  I det, som jeg læste på nettet, så har USA faktisk besluttet for 1 år siden at drenge på 11 skal vaccineres, men de har slet, slet ikke samme succes i deres vaccinationsprogrammer som vi har herhjemme og derfor er det vist kun 10-15% som er blevet vaccineret. Men der er vist dokumentation for at det også beskytter drenge mod mundhulekræft og endetarmskræft. Så snakkede med min læge (som jeg er stor respekt for og hun var faktisk interesseret i det, og kunne prisen på HPV vaccinen i hovedet), og hun mente at Sundhedsstyrelsen "blot" afventer forskning førend det bliver rullet ud til drenge også. Især pga debat om alderen til pigerne vil de gerne være sikre på at det skal være drenge på 11 og ikke ældre drenge. Men hendes bud lød på inden for de næste 2-5 år vil drengene også komme med.
  Det er cool for mig (som har dreng på 4), men jeg skal være ærlig at sige at hvis jeg havde dreng på 11 idag, så vil jeg faktisk tage ham til lægen og betale. Jeg vil ikke vente - men det er så mit privilege at jeg/vi selv har råd....(og børnene falder ind under mit medlemsskab af Danmark).
  Indenfor de næste par dage skriver jeg mit eget indlæg om mit stik og overvejelser, og jeg smider et par links på. I USA har de nemlig også overvejet at sex-aktive drenge/mænd op til 22 år kunne ha' fordel vaccinen. Men du kan måske med fordel bruge mine links (fandt nemlig også noget om 30-40 årige kvinder).

  SvarSlet