Søg i denne blog

søndag den 27. maj 2012

Rabarbersaft, jordbær/rabarbersaft og kompot.

Jeg har lavet to forskellige safter. Den rene rabarbersaft er god i hvidvin og danskvand, men ellers kan børnene bedst lide den i kombi med jordbær. Rabarbersaft og rabarberkompot: 2 kg rabarber, 2 l vand, 425 g rørsukker, 2 tsk god vaniljepulver(Jeg bruger altid Urtekrams)eller korn af 2 vaniljestænger, 1/2 økologisk citron. Skyl rabarberne,og skær stænglerne i stykker på 2-3 cm. Kog rabarberstykkerne møre i en gryde med vand, sukker, vanilje, citronskal og -saft i ca. 15 min. Hæld det i en sigte over en skål – så får man rabarberkompot i sigten og saft i skålen. Hæld saften på rene, skoldede flasker og kom kompotten i en lufttæt beholder, begge dele sættes på køl. Holdbarheden er kort ca. 2 uger, da jeg ikke kan lide at tilsætte konservering, evt kan saften frysses ned. Rabarberkompot er fantastisk til is, yoghurt, kylling, og ovenpå knækbrød, eller til ost. Jordbær/rabarbersaft og kompot: 1 kg rabarber og 300 g. jordbær, 2 l vand, 340 g rørsukker, 1 tsk god vaniljepulver(Jeg bruger altid Urtekrams)eller korn af 2 vaniljestænger, 1 økologisk citron. Skyl rabarber og jordbær,og skær dem i mindre stykker på 2-3 cm. Kog frugten mør i en gryde med vand, sukker, vanilje, og citron skåret i kvarte, i ca. 10 min, og lad det trække i yderligere 10 min. Hæld det i en sigte over en skål – så får man igen kompot i sigten og saft i skålen. Herfra er fremgangsmåden, som ovenstående.

8 kommentarer:

 1. Saften kan også serveres som suppe, evt ufortyndet med en god hjemmelavet vanilleis og nye danske jordbær i skiver.....

  Men rabarbersaft er altså sommer på glas

  SvarSlet
  Svar
  1. Nåhr ja, jeg plejer at tilsætte lidt kartoffelmel, men uhh din idé er god.

   Slet
 2. Mmm min mor laver også altid rabarbersaft. SÅ godt og SÅ smukt!! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den smukkeste af alle safter, farven er ren nostalgi?

   Slet
 3. Mums det ser lækkert ud ;)

  SvarSlet
 4. Ih, hvor heldigt at jeg har plantet rabarber i min køkkenhave og har tænkt over hvad jeg sku lave med dem. Så er det bare at komme igang :)

  SvarSlet