Søg i denne blog

søndag den 27. maj 2012

De skønneste, nemme kammerjunker.

Det her er jo sådan set ikke en rabarberopskrift, men børnene har spist dem til et glas rabarbersaft om eftermiddagen, og de har været fantastiske til rabarbersuppe, og så selvfølgelig til god, gammeldags koldskål!
Ingredienser:1,5 tsk. god vaniljepulver(Ikke vaniljesukker, jeg bruger Urtekrams vaniljepulver), 100 g. rørsukker, 250 g. hvedemel, 2 tsk. natron, 100 g. stuetempereret smør, 1 æg, 2/3 dl mælk.
Bland vaniljepulveret med rørsukkeret. Kom herefter mel og natron i skålen. smuldr smørret i melblandingen og tryk godt sammen, tilsæt så ægget som samler dejen lidt sammen, og til sidst mælken. Nu er dejen helt samlet, men stadig noget klistret. Man kan sætte den i køleskabet en halv times tid, så bliver den lettere at arbejde med, men jeg kan bedst lide tingene kan gå lidt hurtigt, så jeg bruger den direkte og klistret.. Lav små klatter på bagepapiret på størrelse med enten 2 kr. eller 5 kr. afhængigt af om man kan lide dem store eller små. Jeg bruger fingrene, men man kan også bruge to teskeer. Der bliver til 2 bageplader. Bag kammerjunkerne i ovnen ved 200 grader i 5 minutter. Lad dem køle lidt af, og halvér dem med en skarp kniv. De halverede kammerjunker kommes nu tilbage i ovnen med skærefladen opad, skru ned for varmen til ca. 100 grader og bag dem herefter i ca. 25-40 min. (afhængigt af ovn, i vores sommerhus tog det 40 min., hjemme tog det 18..) Til de er gyldne og sprøde. Tag kammerjunkerne ud og lad dem køle af på en bagerist, så bliver de hårdere, og opbevar dem i en lufttæt beholder. De kan holde sig ca. 10 dage.

4 kommentarer:

 1. Aj, skal have gæster i morgen og har bestemt, de skal have hjemmelavet koldskål. Måske skal de også forkæles m ditto kammerjunker......?!

  SvarSlet
  Svar
  1. De er i al fald gode og nemme-De bliver nu pænest hvis de ryger på køl, inden man 'klatter' dem:)

   Slet
 2. Dem må jeg give et skud, det lyder så lækkert. Herhjemme elsker både børn og voksne koldskål med kammerjunker..

  SvarSlet
  Svar
  1. Tør næsten love du aldrig går tilbage til Karen Wolf igen...:)

   Slet