Søg i denne blog

torsdag den 31. maj 2012

Lidt mere rabarber...

Lækker rabarbermarmelade med ingefær.
IGREDIENSER: 1 kg rabarber, 300 gr. sukker, 1 vanillestang, 1 tsk. kanel, revet skal fra en 1/2 økologisk citron, 2 cm. revet ingefær(Alt øko. naturligvis...:)). FREMGANGSMÅDE: Rens rabarberne, og skær dem i stykker på ca. 3 cm. Læg dem i et ildfast fad, og overhæld med sukker, den flækkede vanillestang, kanel, citronskal og ingefær. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 35 min., og røres i af og til! Når rabarberne er klar, sies saften fra, og hældes ned i en gryde. Nu skal saften koges ind til en let sirup. Jeg blender altid de slaskede rabarber(husk at fjerne vanillestangen), da mine unger ikke kan lide klumper..og så hælder jeg det på glas, der har fået en gennemskylning med kogende vand. Når du synes din sirup er lækker, hælder du den over i rabarberglasset. Rør forsigtig rundt, så det blandes pænt, og skru låget stramt på. Eller spis med det samme! Holdbarheden er ikke så lang, da jeg ikke bruger Atamon, men 14 dage kan det sagtens holde sig i køleskabet, og det plejer at være spist inden..

10 kommentarer:

 1. Mums! Det lyder bare rigtig lækkert. Jeg må vidst på rabarber-rov og så må jeg også igang!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er faktisk ved at have fået mer' end nok af rabarber for en periode, så nu har jeg frosset resten ned..

   Slet
 2. Sikke en flot farve den har, det ser så lækkert ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Brugte godt nok også nogle af de mere røde stænger, men jeg var også selv overrasket over den meget røde farve.

   Slet
 3. Hvor lækkert med rabarbermarmelade.
  Det er første gang jeg er på besøg her hos dig, men du har jo en skøn blog, så jeg bliver hængende. Jeg glæder mig til at læse meget mere.
  Kh. Malene

  SvarSlet
 4. Dejligt med rabarber inspiration.... Har nemlig lige fået en kæmpe stor plante af min svigerinde, så nu skal der produceres....:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gode ved rabarber er, at der ikke skal så meget forberedelse til, for at lave lækre sager. Jeg er fan af kort tilberedning:)

   Slet
 5. Nej, æv. Jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg skal melde mig som fast læser :O(
  Er der mon en knap et sted jeg ikke kan se?
  Kh. Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror der er et panel øverst på bloggen, hvor man kan tilmelde sig. Kh Vibeke

   Slet