Søg i denne blog

mandag den 1. oktober 2012

Grovboller med courgette.

Vi har bagt disse skønne grovboller med courgette hele sommeren. De har været et stort hit-og en god måde at få skjult grønt i ungerne på:) 12 STK.: 20 G. GÆR, 5 DL. KOLDT VAND, 1 SPSK. SALT, 2 TSK. KARDEMOMME, 1 SPSK. HONNING, 3 DL. REVEN COURGETTE, 300 G. HVEDEMEL, 200 G. FULDKORNSHVEDEMEL, 150 G. RUGMEL EVT. GROFT, OG 50 G. HAVREGRYN -JEG TILSÆTTER OGSÅ ALTID EN TSK. GURKEMEJE TIL ALT BAGVÆRK, MEN SÅ BLIVER BOLLERNE LIDT GULLIGE, TIL GENGÆLD MINDSKER DET LIDT AF DET POTENTIELT CARCINOGENE STOF AKRYLAMID, SOM DANNES VED BAGNING OG STEGNING.
Rør gæren ud i vandet-Tilsæt salt, kardemomme, evt. gurkemeje, honning, samt courgetten. Rør melet i lidt efter lidt, til dejen bliver smidig og samlet. Lad dejen hæve i køleskab min. 7 timer, men gerne længere. Ælt herefter dejen igennem igen, og form bollerne, der skal efterhæve i en halv time. Pensl med vand og bag ved 225 grader i ca. 20 minutter.

9 kommentarer:

 1. De ser dejliglige ud! Må straks bages. Har du prøvet at bage dem med glutenfrit mel? og bliver de gode...?

  SvarSlet
  Svar
  1. De er rigtig gode, både til morgen, madpakke, eftermiddagstheen og som tilbehør til supper-dog uden kardemomme:) Jeg har ikke prøvet at bage dem glutenfrit-har i det hele taget ikke lavet koldhævning uden gluten, måske det skulle prøves? Har du?

   Slet
  2. Jeg vil i hvert fald straks bage dem til børnene og så må jeg prøve mig frem med den glutenfri variant til Kenneth...har ikke endnu bagt med andet end specielblandinger til gluten allergikere, men vil da prøve med rismel som du foreslog mig;) synes det er svært uden alm. mel typer...;(

   Slet
  3. En del af Viggos nye kostplan var egentlig også at være glutenfri-jeg synes bare det er enormt svært at implementere 100%, men jeg skal nok melde noget ud, hvis jeg får mixet mig frem til noget godt:)

   Slet
 2. Umm det lyder lækkert, dem må jeg prøve. Dejligt du deler opskriften :)

  SvarSlet
  Svar
  1. De er rigtig gode, og det var så lidt:)

   Slet
 3. Kom lige forbi din, da jeg søgte en opskrift på græskarsuppe.
  Vil sige et godt alternativ til brød uden mel er Nøddebrød, ingen mel, kun nødder, frø, æg og olie. Og smager SÅ godt....

  SvarSlet