Søg i denne blog

mandag den 8. oktober 2007

Rod på hjernen!

Først stort undskyld for mit fravær, og end ikke et lille kuk, dernæst tak for alle beskederne. Min søster har punket mig for at gå ind og skrive til alle jer støtter i blogland. Hvis jeg skal være ærlig, har jeg slet ikke været inde, siden mit sidste indlæg, jeg har haft rod på hjernen. Manglende søvn, min mors situation, Viggos situation, at være nybagt mor, og en gammel venindes forladen af Danmark, har fyldt, rumsteret og gjort at jeg ikke har kunne finde hoved og hale på mig selv og mine tanker.

-Men nu prøver jeg alligevel.
Jeg starter med Vincent, for han er da et lille lyspunkt i det hele. Han er sådan en glad og rolig dreng. Siden han var to uger har han smilet lystigt til os. Her to måneder gammel er han et rigtigt fjollehoved, der bare ligger og griner til os. Han tager 400 gr på om ugen, imod de normale 200, så han er blevet en ordentlig basse på 6500 gr. Han kører på fuld modermælk, og nogle nætter er han kun vågen 2 gange, andre spiser han nærmest løs hver anden time. Han er skøn, lækker og rigtig, rigtig sød. Vi sidder helt betaget i sofaen om aften og lader os tryllebinde af hans humør. For det er godt nok en helt anden oplevelse, end et barn med kolik. Med Viggo havde vi ikke nogen god, smilende øjenkontakt før han var omkring et halvt år.

Min mors situation har været rigtig dum, siden hun ikke blev opereret. Istedet skulle hun have kemo, så kunne hun ikke tåle kemoen, så blev hun genindlagt, da hendes operationssår sprang op, og sådan kørte det bare. Det har været virkelig svært at rumme, samtidigt med at være nybagt mor. Nu ser det heldigvis ud til at gå lidt bedre. Hun er alligevel opstartet på kemo, og har ikke så mange bivirkninger nu, samtidigt virker hun også mere frisk rent psykisk.

Det går rigtig skidt, med Viggo i børnehaven. Kort ridset op, så udtrykker Viggo selv, at han ikke kan lide at gå der, han føler sig tromlet af de andre, og føler at de ikke vil lege med ham. Vi oplever at han er dårlig til at søge kontakt, og lukker sig meget inde i sig selv, og egne lege. Vi har selvfølgelig talt meget med institutionen om det, men de negligere det, og udskyder aftalte samtaler, med argument om at der er personaleproblemer, og netop personalemangel, og skiftende vikarer kommer også til udtryk i utryghed hos Viggo. Vi overvejer meget hvad pokker vi skal stille op, og det er et fast samtaleemne i sofaen om aften.

Det var sådan kort beskrevet hvad vi dealer med, og tænker på i øjeblikket.
Jeg vender snart tilbage, og så skal jeg lige ud i blogland og se hvad der er sket siden sidst. V

8 kommentarer:

 1. Tak for opdateringen! (Tak fordi du skubbede på, søster!)

  Er det helt umuligt at få Viggo i en anden børnehave? Det lyder da som om, I har givet den nuværende alle de chancer, den skal have? Må være hårdt for sådan en lille størrelse at være ked af at skulle af sted hver dag. Og hårdt for jer at se ham sådan.

  Og så et stort tillykke med et dejligt nemt spædbarn. Lyder som en rigtig skøn dreng...

  SvarSlet
 2. ÅÅåh hvor dejligt at have dig tilbage igen!

  Men jeg kan godt forstå at dit blog-overskud har været ikke eksisterende! -puha!
  Gør mig virklig ondt at det skal være så kompliceret for din mor! håber det vender NU!

  dejligt at Vincent trives som han gør! -tænk allerede 2 mdr!!! tiden flyver jo!
  Og for dælan hvo ÆV med Viggos børnehave! -det er sgu træls! findes der ikke i nærheden noget med lidt mindre rammer... færre børn.... evt. lidt mere struktur... uden jeg ved en fis om hvad jeg nu foreslår... hvad med f.x en rudolf steiner instittion...? -

  Alle de bedste tanker! og tak for din hilsen!
  Gitte

  SvarSlet
 3. Tak for input-Jeg synes egentlig også vi har givet den masser af chancer, og det ender nok også med en flytning, vi kigger lige præcis på Rudolf Steiner i øjeblikket. Men der kan godt gå lang tid, inden han får en ny plads, og jeg tror desværre ikke jeg magter, at have dem begge hjemme lige nu.

  SvarSlet
 4. Dejlig at høre nyt fra dig :-)

  Hvad med at kontakte Ole Kyed? (tlf 45 88 18 00) Måske en snak med ham kunne bringe lidt lys over situationen?

  Men heldigt (opg dejligt) at det går nemt og fint med Vincent mens I har alle tankerne omkring Viggos opvækst!

  Mange knus til jer!

  SvarSlet
 5. Tak for Ole Kyeds nr. Havde allerede været på nettet og læse om ham, og bestilt hans bog. Jeg tror også han er et rigtig godt valg.

  SvarSlet
 6. Tak for opdatreingen, du har altså været savnet:-)

  Jeg stemmer i med de andre, en anden børnehave til Viggo.
  Og måske alenedage/stunder med mor, hvor i laver hans ynglingsting, uden lillebror. Måske kunne det give ham lidt tryghed/ro?

  Spiren

  SvarSlet
 7. Godt at høre nyt og dejligt med Vincent - men øv med Viggo. Det lyder som om et skifte ville være en god løsning.

  SvarSlet