Søg i denne blog

torsdag den 24. maj 2007


Udover min mor, har Viggos ve og vel fyldt meget det seneste stykke tid. Både på grund af kommentarer og oplevelser fra vuggestuen, og fordi han jo skulle køres ind i den nye børnehave. -Men igår da jeg hentede ham fra børnehaven, hev lederen fat i mig og fortalte at de havde observeret, at vi havde et utroligt kvikt barn, der var noget foran sin aldersmæssige udvikling. De voksne havde talt sammen, og på baggrund af oplevelser med ham, og ting han fortalte, var de meget imponeret. Det havde jeg slet ikke ventet at høre, gik herhjemme og var nervøs fordi, jeg synes, at kunne se at han ikke helt faldt ind, i forhold til at han altid sad alene og legede, men til det sagde lederen, at med børn som Viggo der opfangede mange ting og havde meget rumsterende i hovedet, var det sådan at de tit var meget følsomme, og i perioder havde brug for fred omkring sig. At det var helt naturligt, men at hun synes han, umiddelbart indgik fint i det sociale og at han bare skulle have lov til at have de rolige stunder, og at det var dejligt, som det var, at jeg kunne hente ham tidligt, så han kunne komme hjem og fordøje. Jeg var lige ved at tude da jeg gik derfra. Det var som en sten der faldt fra mit hjerte. Det har virkelig været rædselsfuldt i vuggestuen, hvor de ikke kunne rumme ham, og jeg tænkte hele tiden på hvad vi gjorde galt, og her i børnehaven, virker det, som om de tager ham som han er, uden at gøre det til et problem, men fremhæver det gode-Det var fantastisk. Tidligere på dagen havde jeg desuden købt Vi forældre-bladet, fordi de havde en overskrift der hed, Har I et følsomt barn. At læse den artikel var fuldstændigt, som at læse om Viggo. I går aftes læste F den igennem og var også helt chokkeret, over så tydeligt at kunne se Viggo i det. Der var desuden, en side hvor man kunne gå ind og teste sig selv og sit barn, i forhold til at være Higly sensitiv, det gjorde vi. Selve resultatet og testen var vag, men både Viggo og jeg scorede på samtlige spørgsmål. Det var utrolig rart at læse, at sådan er der bare nogle børn der er, og se at det vi gør er rigtigt, og godt nok, fordi vi konstant tvivler på os selv, når han ikke trives. Nu har vi noget at kunne forholde os til, og en psykolog, vi evt kan kontakte, som arbejder specielt med følsomme børn.

4 kommentarer:

 1. Hvor må det bare have været en lettelse for dig, at der her er en "professionel", der virkelig ser dit barn og rummer ham, som han er!

  Jeg har læst din kommentar hos mig og vil sige, at I er rigtig godt på vej! Netop det, at du kan hente tidligt, så han kan få ro til at "konsumere" dagen og alle oplevelserne er guld værd :-)
  Brug børnehaven som sparringspartner, for de ser Viggo i de større sociale sammenhænge med jævnaldrende børn. Og med den opmærksomhed, de har vist jer nu, så er I godt hjulpet.

  STOL PÅ DIG/JER SELV!
  For I er helt sikkert de rigtige forældre for Viggo.
  Kærlige og opmærksomme!

  SvarSlet
 2. Åh hvor dejligt!
  Følsomme børn er der mange af... og det bliver jo ikke lettere når man samtideig er noget er et barn der ikke anskuer verden helt som de fleste andre!
  MEN jeg synes ogtest at børn er rigtig gode til at tilpasse sig, og acceptere hinanden.... og når de samtidig bakkes op at "proffesionelle" og kærlige forældre... så kan det kun gå godt i det lange løb!

  Kram til jer!

  SvarSlet
 3. fyldt af stavefejl...
  ved ikke hvor "noget" kom fra...

  ogtest = oftest

  og det var proffesionelle/faglige pædagoger
  og kærlige forældre...

  pædagoger kan jo godt være kærlige...
  Men det klinger skidt at sige proffesionelle forældre ;o)

  -Gitte-stavespasser!

  SvarSlet
 4. Det er altid dejligt at læse noget der åbner ens øjne og dejligt at børnehaven er god og har plads til jeres følsomme og kvikke søn ;o)

  SvarSlet