Søg i denne blog

torsdag den 4. oktober 2012

Børnevenlig græskarsuppe med kokosmælk.

Det her er en meget populær børnesuppe herhjemme. Den er krydret uden at være stærk og så mætter den godt. Hvis man vil have den tykkere i konsistensen, kan man bruge mindre kokosmælk, og igen, ønsker man den tyndere, så hælder man bare lidt ekstra kokosmælk eller vand i:) Mens suppen bliver produceret kan ungerne sidde og hygge med græskaret og få lavet et fint græskarhoved. INGREDIENSER: 1 STOR SPSK. KOKOSOLIE, 3 SMÅ ELLER 2 STORE FED HVIDLØG, 2 CM FRISK, REVET INGEFÆR, 1 TSK. GURKEMEJE, 1 KNIVSPIDS CAYENNE, 300 G. HOKAIDO GRÆSKARKØD (INDMADEN), VAND, 1 SPSK HERBAMARA URTESALT, 1 SPSK ÆBLECIDEREDIDIKE, 3 KARTOFLER, 1 GULEROD,1/2 DS. KOKOSMÆLK, SALT & PEBER.
Sauter hvidløg, ingefær og cayenne i kokosolien under omrøring i 3-4 minutter. Bland græskarkødet, kartofler og gulerod i tern ved. Tilsæt vand så det dækker grøntsagerne rigeligt. Herefter kommes urtesalt og æbleciddereddike i. Kog i 20-30 min. indtil græskarkødet er mørt. Blend med en stavblender, og tilsæt så kokosmælk. Giv suppen et opkog, og slut af med at smage til med salt og groftkværnet peber.
Jeg serverede suppen med grovboller og relish af hakkede mandler, der havde ligget i tamari(glutenfri soya), i den tid suppen havde kogt, men den er også god med; creme fraiche, chorizo, koriander, og naan-brød til.

tirsdag den 2. oktober 2012

Kindle.

Jeg elsker duftlys, men ikke det dårlige indeklima de skaber, og med Vincents sarte luftveje, er almindelig duftlys et absolut no-go. Heldigvis kan man efterhånden købe flere forskellige soya duftlys, som er CO2 neutrale og ikke genere astmatiker og allergiker. En af mine favoritter er Kindle Soy Wax Candles, som er baseret på ren sojavoks, med blyfri bomuldsvæge, og hvor hvert enkelt lys er hånddyppet. Jeg har mange forskellige og kan ikke udpege en duft fremfor en anden, da de alle er virkelig gode, men lige nu er det 'Pomegranate' der skaber den rigtige stemningen hos os:)

mandag den 1. oktober 2012

En lækker, lille olie.

Må lige berette om denne fantastiske olie, jeg har brugt hele sommeren. Det er Urtegårdens abrikoskerne olie-og jeg lover den laver sin ting:) Den har reddet min ret sensitive hud hele ferien, og plejet min hud gennem utallige møder med det danske havvand, så ansigtshuden ikke føltes som en stram maske, men stadig var smidig og lækker. Jeg har ikke haft en eneste rød, tør eller knoppet plet. Den kan både bruges i ansigtet og på kroppen, bruges som make-up fjerner, til tørre hænder, badeolie, massageolie, efter barbering-og så har den et naturligt højt indhold af E-vitamin, der beskytter mod frie radikaler, og virker godt på moden hud-kort sagt et vidundermiddel, og så dejligt at jeg ikke længere skal have en hel toilettaske med i svømmehallen, og i sommerhuset, men bare en enkel olie-og så koster 100 ml, som for mit vedkommende nu har holdt 3,5 måned, den nette sum af 43,00 kr!

Grovboller med courgette.

Vi har bagt disse skønne grovboller med courgette hele sommeren. De har været et stort hit-og en god måde at få skjult grønt i ungerne på:) 12 STK.: 20 G. GÆR, 5 DL. KOLDT VAND, 1 SPSK. SALT, 2 TSK. KARDEMOMME, 1 SPSK. HONNING, 3 DL. REVEN COURGETTE, 300 G. HVEDEMEL, 200 G. FULDKORNSHVEDEMEL, 150 G. RUGMEL EVT. GROFT, OG 50 G. HAVREGRYN -JEG TILSÆTTER OGSÅ ALTID EN TSK. GURKEMEJE TIL ALT BAGVÆRK, MEN SÅ BLIVER BOLLERNE LIDT GULLIGE, TIL GENGÆLD MINDSKER DET LIDT AF DET POTENTIELT CARCINOGENE STOF AKRYLAMID, SOM DANNES VED BAGNING OG STEGNING.
Rør gæren ud i vandet-Tilsæt salt, kardemomme, evt. gurkemeje, honning, samt courgetten. Rør melet i lidt efter lidt, til dejen bliver smidig og samlet. Lad dejen hæve i køleskab min. 7 timer, men gerne længere. Ælt herefter dejen igennem igen, og form bollerne, der skal efterhæve i en halv time. Pensl med vand og bag ved 225 grader i ca. 20 minutter.