Søg i denne blog

mandag den 30. april 2012

Hugo.

Jeg så den mest fantastiske og magiske film i går; 'Hugo'af Martin Scorsese.

Lirum larum

Vega snupper konstant mit nye skønne ipad-cover, mest som taske, men hun synes altså også det er en virkelig god hovedbeklædning:)
Vi har bygget med rigtig mange klodser i weekenden, og kenzo klodserne røg også med i legen.
Jeg får skudt så mange billeder af frk Vega i øjeblikket. Det er sådan en sjov alder hun har, og hun prøver sig af og ruller virkelig sin lille person ud. Når man bor i lejlighed, og det er tidlig morgen, må man cykle sig en tur i stuen istedet for haven..

søndag den 29. april 2012

Flere yndlings.

Min nye kande og store drikkedunk fra Bobble, som filtrere vandet med kulfilter.
Hr. Georg Jensen.
Elsker æggemader til frokost..
Er helt tosset med den smukke have i Carlsbergområdet.

Alene hjemme.

Vegas yndlings spot lige nu. Hun lister af, bliver stille og så kan man finde hende siddende i dukkesengen og kigge bøger. Mit hjerte smelter når jeg observerer hende der.
Åh jo, vi har også fået den famøse sct. tropez telefon, og den er meget populær. Ved ikke om det er far, der er på langtidshold..
Viggo og Vincent har afholdt mesterskaber i trappehop, det var meget underholdende, men sikkert ikke for underboen..

lørdag den 28. april 2012

Yndlings

Vegas og Vims yndlings finde bog.
Yndlings børnebeskæftigelse.
Yndlings-syltetøj uden tilsat sukker, men med juice som forsøder.
Yndlings slushice lavet af wellness øko juice blendet med isterninger.
Yndlingslakken, dansk, og såå fine farver og bedst af alt; fuld af luksuriøs kaviar og A-, D-, E- og B-vitamin, og helt fri for DBP, Toulene og Formaldehyde!

Et rigtig dårligt køb i en pæn indpakning!

Er normalt ikke det store brokkefjæs, men blev lige så henrykt over Urtekrams nye Nordisk birk serie, at det hele røg i indkøbskurven. Deres deodoranter har aldrig været rigtig gode til mig, men håbede lige denne nye ville være god, mild og svedlugtbekæmpende-Men ak og ve, gav den en uge, hvor jeg fra 5 minutter efter påsmøring lugtede af-hold fast: hest!!! Nu er den røget i skraldespanden desværre, vil ikke udsætte andre for samme oplevelse.. Det tog mig desuden 3 dage at komme tilbage til min egen lugt på trods af ivrige afvaskninger-Nu er jeg tilbage på hjemmelavet deo igen, og dufter dejligt, æv
!

fredag den 27. april 2012

Heldige, heldige mig:)

I torsdags kom både den smukke illustration fra Missemai, og det helt vildt skønne og bløde Ipad-cover fra Sofie Legarth-Hvor heldig har man lov at være?

Forkælelse.

torsdag den 26. april 2012

Danish Beauty Award 2012.

I går blev det årlige DBA afholdt i Tivolis Congress Center. Søde farmor ville gerne passe gøjserne, så jeg kunne snuppe en aften i beautyens tegn! Smukke Mille Dinesen og Rytteriets Martin Buch var værter, Fallulah og Ivory & Gold stod for den musikalske del af underholdningen, og de sædvanlige kendisser stod for overrækkelserne..Alt imens alle os gæster kunne sidde, hygge-sludre og spise dejlig mad.

onsdag den 25. april 2012

Fernisering # 2.

Vi afholdt fernisering i søndags. Det var drønhyggeligt, og ungerne fik solgt en del værker, og helt uventet tjent nogle basører. Men væggen blev også noget tom, så det var godt, de havde produceret nye sager på Louisiana, der nu skal op.
Farmor udvælger billeder.
Gæsterne fik sandwich, kager, vin og saft:)
Et af værkerne der blev solgt, snøft..

mandag den 23. april 2012

Louisiana-shoppen.

Vi køber altid gode sager i Louisianas butik. Denne gang blev det dog kun til nogle få sjove ting!
Jeg kunne simpelthen ikke stå for denne fine tommestok-højdemåler. Vi er flyttet en del, og hver gang, får børnene en dørkarm at skrive højder på, men det er lidt synd, at starte forfra hele tiden, så nu kan vi overføre til denne, og altid have den med os:)

lørdag den 21. april 2012

Louisiana i børnehøjde.

Jeg elsker Louisiana, og heldigvis har børnene det også sådan. Vi kommer der ofte, og er aldrig blevet skuffet. Stemningen, kunsten, maden, lyset, børneafd., udendørsarealerne, butikken, det hele er så fint. I øjeblikket kører de bla. udstillingen 'Avantgardens kvinder' som vi brugte en del tid ved, og især Sonia Delaunays design fascinerede mig, men jeg må jo indrømme, at største del af tiden foregår i børnehuset, cafeen, og udendørs..

fredag den 20. april 2012

Tom Yum...

...eller hjemmelavet økologisk rød karry suppe, med rejer, serveret med ris....Denne minder, i smagen og duften, meget om de tom yum supper man får serveret i Thailand, men det er egen opskrift, og den er ikke speciel stærk, da ungerne skal kunne spise med. Alle ingredienser er økologiske bortset fra rejerne og citrongræsset, og suppen kan varieres i det uendelige, i smag, styrke og indhold af grønt, dette er bare grundsuppen, og som vi spiste den i går. Ingredienser: 1 spsk kokosolie, 3 fed hvidløg, 2 tsk rød karry pasta, 1 ds hk. tomater, 3 tsk herbamaresalt, 1 stor spsk revet frisk ingefær, 1 stængel citrongræs(hvis man banker citrongræsset med en kødhammer før brug, frigiver den mere smag), 1 ds. kokosmælk, 1/2 pk. friske champignon, 1 pose halvoptøet tigerrejer. Pynt og ekstra smagsgivere; frisk koriander og hakket chili. Start med at svitse de pressede hvidløg og karryen i kokosolien i et minuts tid. Herefter tilsættes de hakkede tomater, som får et opkog. Så kommes citrongræs, ingefær og herbamare i, inden champignonerne, kokosolien, og tilsidst rejerne. Smag til og tilsæt evt. mere ingefær og salt afhængig af smag. Server med ris og drys med koriander og hakket chili.

Det er fredag, men..

..det føles som mandag, mit hovede er fuld af tanker, jeg har svært ved at gribe og holde fast i. Det har været en hård uge, med 3 syge børn, og Viggo der bliver mere sensitiv når han er syg. Viggo er heldigvis blevet frisk igen, så nu mangler der bare to, og den lange tur med klapvognen, som jeg havde stoppet de to mindste i, til og fra skolen gjorde underværker idag. God weekend.

torsdag den 19. april 2012

Fernisering.

Hele den ene væg i køkkenet er blevet fyldt med børnenes kunst, og det er blevet tid til fernisering. Vi er ved at udforme invitationen, og ungerne glæder sig helt vildt og håber de får solgt en masse...

onsdag den 18. april 2012

Yndlingshjørner.

Yes to!

Jubii-Så er det endelig blevet min tur til at prøve det grønne mærke Yes to, som er det næstbedst sælgende naturlige mærke i USA. Filosofien bag er, at få mange flere til at bruge naturlige produkter, og leve mere i overensstemmelse med naturen. Hvilket jeg synes er det bedste udgangspunkt overhovedet:) Nu glæder jeg mig bare til at komme igang med at bruge dem, og se om de kan leve op til mine forventninger. Yes to-produkterne kommer i de danske butikker fra slutningen af maj.

tirsdag den 17. april 2012

Spicy tomatsuppe med rejer.

Jeg elsker supper, tror faktisk, jeg kunne spise det hver dag, men sådan har F det ikke, så en ugentlig suppedag, er hvad jeg kan strække den til. Idag fik vi en af yndlings-supperne; Spicy tomatsuppe med rejer. Jeg brugte: 1 flaske mosede tomater fra urtekram, 0,5 l. vand, 1 spsk gurkemeje, 2 fed hvidløg, 1 stor spsk kokosolie, ca. 200 g. let optøede rejer, 1,5 spsk herbamare urtesalt, 2 tsk. æblecidereddike, 1 tsk. karry, 1 spsk. sriracha hot chili sauce. Man starter med at svitse gurkemeje, karry og hvidløg i kokosolie i en gryde, i et par minutter. Herefter kommes de øvrige ingredienser i gryden, bortset fra rejerne. Suppen koges op og simrer efterfølgende i en halv time, hvorefter rejerne kommes i og koges med i 5-10 minutter. Inden servering toppes suppen med et godt drys frisk koriander. Vi spiste de føromtalte grissinier til suppen, det var super lækkert.

Grissini.

Vi er gået i sundhedsmode, og efter at have bagt en pæn slat kager og pizzaer, på det seneste, kan jeg ikke bare sådan uden videre stoppe med at bruge ovnen, så nu bager jeg tørre brød...kiks, knækbrød og grissinier, alt der bliver bagt er økologisk og uden sukker. Det her er min indtil videre bedste opskrift på de grissinier vi spiser rigtig mange af i øjeblikket, til supper, salater, og som snack med miso, hummus, o.l. Hjemmebagte økologiske grissini: * 20 g gær * 2½ dl lunkent vand * 3 dl hvedemel * 3 dl speltmel eller grahamsmel * 5 spsk sesamolie eller olivenolie * 2 spsk urtesalt (herbamare) * drys: gomashio (sesamsalt)/havsalt/rosmarin. Opløs gæren i det lunkne vand og rør halvdelen af melet i. Bland salt, olie og resten af melet i og ælt det til en let dejkonsistens. Lad dejen i 20 minutter. Indstil ovnen til 200 grader. Del dejen i 2 stykker og rul den ud til en firkant på ca 20x20 cm. Pensl med vand, og strø 'drysset' over. Skær dejen ud i max. 1 cm brede stænger med eksempelvis en pizzaskærer. Sno stængerne let og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i 10 minutter. De bages i ovnen i ca 18 minutter til de er gyldne og sprøde. VIGTIGT! Sluk ovnen og tag stængerne ud. Læg stængerne på bageristen, og stil risten ind i ovnen igen i ca en halv time i eftervarmen. Sæt noget i klemme i lågen, så der kommer luft derind. Denne proces sikrer, at stængerne er helt tørre – også inde i midten. Gem stængerne i en lufttæt beholder eller plasticpose, så kan de holde sig i dagevis.