Søg i denne blog

tirsdag den 28. februar 2012

Udklædningsgen, og hvor mon det kommer fra?!!






Vores børn elsker at klæde sig ud-Viggo og Vincent var begge glade for de lyserøde nuancer, de første leveår..og ja, det er Vincent i kjolen.. Viggo var lyserød fe, til fastelavn, da han var 2. Vincent var Pusle Helmuth sidste år, da han var 3,5. Begge er blevet mere drengede med tiden, og elsker bare at klæde sig skørt ud et par gange om ugen. Vega er en lille dulle og jo mere gear, des bedre..

mandag den 27. februar 2012

Jeg elsker min mandag!





En virkelig god dhal.


Min ungdoms fascination af og rejsen i Indien skinner stadig tydeligt igennem i mine yndlingsretter. Dhal står øverst på listen, og jeg laver den med forskellige grøntsager og krydderier fra gang til gang, idag blev den således; 2 store spsk. kokosolie varmes i en gryde, 1 tsk. gurkemeje og 1-2 tsk. karry tilsættes og bruser op. Herefter kommes 2 dl røde linser i, og simrer et minuts tid. Derpå tilsættes 5 dl vand, 3 spsk. urtesalt, 1 fed hvidløg (revet), og 1 spsk revet ingefær. Det hele småkoger i 10 minutter, hvorefter der kommes 3 kartofler i småtern i, samt en stor gulerod også i småstykker.'Suppen' simrer videre i endnu 10 minutter, eller indtil kartoflerne er møre, hvorpå det er klar til servering med ris, naan-brød eller chapati. Idag blev det spist med brune ris og chilisauce:)

Æg med spinat og masser af gult!


Det er en top favoritspise herhjemme. Den er supersund, fuld af proteiner, og smager skønt. Vi spiser den tit til frokost; Pisk 3 æg i en skål, imens kokosolien smeltes på panden. Tilsæt 1 tsk karry, 1 tsk gurkemeje, urtesalt og peber. Lad krydderierne bruse godt op på panden. Tilsæt æggene og rør rundt, efter et par minutter tilsættes så 200 gr. spinat, som vendes med æggene på panden et minuts tid. Inden servering dryppes med citronsaft og gomashio, voila!

søndag den 26. februar 2012

De samsovende typer..


ja, det er jo altså os!! Det er sådan noget der skiller vandene, og har givet anledning til mange spændende diskussioner og samtaler ved vennesammenkomster.. Inden vi fik børn, var jeg af den klare overbevisning at, mine skulle sove i deres egen seng, på eget værelse, nærmest fra start-Om det var Viggos barske start, hans skrøbelige sind, eller børnevirkeligheden der kom bag på mig, ved jeg ik', men vi sover altså sammen. Viggo i en seng op af vores, og vi andre hulter til bulter i den store seng-Og vi elsker det!! Da jeg skulle sove igår, og alle de andre var faldet i søvn, lå jeg længe og lyttede til deres åndedrag, og nød den fantastiske ro og stemning sovende vejrtrækning skaber. Om morgenen er det bedste, at blive vækket af de her små mennesker, der tumler rundt i sengen. Og det at kunne være der for ungerne (mest Viggo), når de vågner op med mareridt, eller ligger febervarme og har brug for en skulder-men det holder selvfølgelig ikke hvis man som voksen eller barn, sover dårligt på denne måde, for så ryger hyggen alligevel. Hvor længe vi bliver ved på denne måde ved jeg ikke, for siden Viggo var 1 år, har vi hver halve år talt om at nu skulle han vel snart rykke på eget værelse, men nu er han 7,5 år!

Må jeg anbefale:


Matas stærke e-vitamin kapsler-Ikke til at indtage, men til at prikke hul i (bid) dem og smøre det flydende e-vitamin ud i ansigtet, inden sengetid-Det redder min følsomme hud, vinter efter vinter, og er efter min mening bedre end noget dyrt serum, der kan købes. Man bliver ret fedtet lige når man smører det på, hvorfor det må anbefales til natten efter afrensning, men så vågner man også op med den blødeste babyhud. Jeg bruger det efter behov, men ca 1-2 gange om ugen i vinterhalvåret.

lørdag den 25. februar 2012

Hjemme hos farmor igen!






Uhh, den stod på hygge på Frederiksberg. Ungerne legede så gedigent igennem, vi spiste de skønneste hjemmelavede boller med syltetøj, havregrynskager og drak masser af the. Der blev snakket mere loppe og strikkeri, og jeg fik hjælp af de kloge damer til at afslutte min første strikke sag, og begynde en ny:) Farmors veninde er ikke en hvilken som helst strikker, men denne meget dygtige kreative www.birgittebreuning.dk . Vega var så heldig at farmor havde strikket en super sød, gul trøje og lille rulle hue til hende, som lille putten blev meget, meget glad for. Farmor fandt desuden små krukker frem, jeg skal bruge til min craft it forward gave, og så var vi et smut på loftet, og kigge på gl. sager og lidt firser garn blev også fundet frem:)

fredag den 24. februar 2012

Craft it forward.



Se lige hvad der lå i min postkasse igår, det var super fint pakket ind, og sikke en lykke med gaver lige til døren:) Jeg er helt vild med den lille ræv-årsagen var at jeg luskede mig med i bloglegen craft it forward hos hjemmebacht.blogspot.com . Nu er det så min tur til at være produktiv, og sende legen videre, og jeg ved lige hvad jeg vil byde ind med, men først står dagen på loppe-shopping med min partner in crime; farmor, som altid er enormt god til at finde de helt rigtige sager:) God lørdag.

No. 1 fan!


Jeg elsker Urtekram, og synes det er super fedt, med deres efterhånden store samarbejde med Netto-Åh det er gode sager de producerer!

Amazing Everyday!







Ugen bød på dejligt veninde-besøg fra Jylland, opkast, minus søvn, masser af bagning, endnu en tur til bymuseet, kreative hyggestunder med ungerne, gode gåture i det fine blå vejr. Nu hygger Viggobassen og jeg med xfactor, guf og sludren:)

torsdag den 23. februar 2012

Hallo, hvem sagde forår!






Vega kom til at sutte lidt på nogle af Viggos rådne eksperimentglas igår..og bingo hun kastede op hvert kvarter hele natten, men hvem har også brug for at sove?? Så vi har levet i vores egen lille osteklokke idag, og jeg har haft alle børnene hjemme. I formiddags fik vi lavet lidt perleplader, og sumpede ellers inden døre, men da Vega skulle sove i klapvognen, blev vi mødt af det skønneste lune forårsagtige vejr. Det blev til en dejlig tur på det naturskønne amagerfælled, efterfulgt af tur til biblio, og så har jeg eksperimenteret med nogle grovboller og en semisund udgave af de klassiske kanelsnegle. I aften skal vi have indisk dal, inden jeg rykker i seng, samtidigt med alle ungerne..

onsdag den 22. februar 2012

International pandekagedag!





I tirsdags var det international pandekagedag, og næst efter suppe, er det den varme favoritspise herhjemme(sådan en 2-3 gange om ugen..) Jeg har lavet pandekager i alle afskygninger siden jeg i 2. klasse selv begyndte at gå hjem efter skole, og aldrig spiste min madpakke, så jeg var altid meget sulten når jeg kom hjem, og oftest lavede jeg pandekager!! Så hvordan vi i år kunne glemme den dejlige pandekagedag, forstår jeg ikke, men i hvert fald rådede vi bod igår.. Vi lever jo for det meste sundt nu, så her følger opskriften på de lækre, sunde pandekager vi lavede; 100 g. hvedemel blandes med 50 g. rugmel, 50 g. grahamsmel, 50 g. havregryn, en smule salt, 3 æg, ca 5 dl. rismælk, kardemomme og lidt gurkemeje, lad dejen 'hvile' ca 20 min. og steg så løs i kokosolie. Børnene elsker at spise deres varme pandekager med semi-frosne jordbær i, og agave sirup, lidt skørt måske, men det er et sikkert hit herhjemme...

Gaver.


Åh, dejlige onsdag!

Effektive epsomsalt!


Jeg er meget glad for epsomsalt. Vidundersaltet trækker affaldsstoffer ud af kroppen, uden at suge vandet med. Desuden har det en muskelafslappende effekt, det stimulerer det beroligende nervesystem, og reducerer inflammationer, smerter og migræne. Man kan bruge det til fodbad tilsat en halv kop salt, eller til badekar med 2-3 kopper salt. Vi bruger det især i stressede perioder, til at komme helt ned i gear og få en god søvn, og så til at afgifte, og det virker super godt. Derudover er saltet enormt godt til børn med adfærdsudfordringer af den ene eller anden karakter! Jeg bruger det til at 'grounde' Viggo og han bliver så rolig og afspændt af det. We love!

søndag den 19. februar 2012

To ryk på én weekend!



Indtil igår tegnede Vincent kun kruseduller, men idag tegnede han den medfølgende tegning ud af det blå, sikke et ryk-Og Vega er nu helt blefri om dagen-Vi startede for 3 uger siden, med at tisse hver halve time, så en gang i timen, så smed hun bleen, og de sidste par dage har hun selv sagt til, så i dag tog vi afsted til fastelavn uden ble og hun klarede det fint:)

Hjemme hos farmor.



Fastelavn er mit navn...





Ungerne vågnede alt for tidligt, men glæden var stor, da de så deres fine fastelavnsris, nu med ekstra sager og guf, så de sad længe stille og hyggede i sofaen. Klokken 11.00 var vi inviteret til tøndeslagning i farmors gård-Det var som altid hyggeligt, og meget koldt. Der var store slikposer til alle børnene og der blev leget igennem med fætrene. Farmor havde bagt boller og lavet dejlige havregrynskager. Derfra tog vi videre til fastelavn hos et vennepar med kæmpe kagebord og tøndeslagning for alle vennerne, så det var en meget, meget mæt og træt familie, der rullede hjem kl. 18-Tak for idag.